Як правильно дезінфікувати воду у басейні?
|
|
Кеша | Дата: 31-03-2025, 00:38 | Сообщение # 1 |
Группа на сайте: Пользователи
Ранг сообщений: Любитель Sat TV
Награды: 0
Статус: 
|
У нас у дворі невеликий басейн, і я задумався, як правильно дезінфікувати воду, щоб було безпечно для дітей. Знаю, що хлор використовують у громадських басейнах, але не хотів би застосовувати агресивні засоби. Чув про активний кисень, ультрафіолет, озонування, але не маю уявлення, що дійсно працює. Може, хтось розбирається і підкаже оптимальний варіант для домашнього басейну?
|
|
|
|
Мира | Дата: 31-03-2025, 00:45 | Сообщение # 2 |
Ранг сообщений: Новичок
Статус: 
|
Якщо басейн невеликий і ним користуються переважно діти, варто звернути увагу на щадні методи очищення. Хлор, звісно, ефективний, але у великих концентраціях може викликати подразнення шкіри та слизових. Багато хто радить активний кисень – він знезаражує воду без різкого запаху. Також можна встановити ультрафіолетову лампу, що знищує бактерії, або використовувати срібло та мідь у системі фільтрації.
|
|
|
|
Miledi23 | Дата: 31-03-2025, 00:46 | Сообщение # 3 |
Ранг сообщений: Новичок
Статус: 
|
Я теж довго шукала безпечний метод і можу сказати, що найкраще – це комбінований підхід. Якщо не хочеш використовувати хлор, спробуй активний кисень – він чудово знезаражує, і вода не має хімічного запаху. Також хороше рішення – ультрафіолетова лампа, яка знищує бактерії та водорості. Але не забувай про фільтрацію та регулярне очищення механічних забруднень.
|
|
|
|
vlad | Дата: 31-03-2025, 00:48 | Сообщение # 4 |
Ранг сообщений: Любитель Sat TV
Статус: 
|
Якщо шукаєш ефективне і безпечне рішення, обирай хімію для басейну https://aquapolis.ua/ua/sredstva-po-uhodu-za-vodoi.html , розроблену спеціально для домашнього використання. Наприклад, активний кисень підходить тим, хто хоче уникнути хлору, а багатокомпонентні препарати містять додаткові речовини для запобігання розвитку водоростей. Також є засоби на основі срібла та міді, які працюють як природні антисептики. Додатково можна використовувати ультрафіолетову лампу, що нейтралізує бактерії. Головне – дотримуватися правильних дозувань і регулярно тестувати якість води.
|
|
|
|