Спутниковое Телевидение + Интернет весь мир у вас на экране       

   
Меню сайта
Категории раздела
Спутниковые новости ТВ
Транспондерные новости.
Цифровое / кабельное ТВ
Новости изменений в эфире
Интернет и IPTV технологии
Провайдеры, новшества
Новости мира гаджетов
электроника и гаджеты
Новости киномира
Новинки в мире синематографа
Спутниковый - Интернет
Новости провайдеров
Крипторынок валют
Новости о криптотехнологиях
Новости компании Мирант
Новые услуги, изменения

12:35
Телеканал «Донбас» не ретранслюватиме програм ТРК «Україна»
9 листопада розпочинається повноцінне мовлення першого регіонального каналу групи ТРК «Україна» - ТРК «Донбас». Ліцензію на мовлення телеканал отримав ще в жовтні 2008 року. Згідно з ліцензійними параметрами, власних програм на «Донбасі» має бути 13 год. 15 хв., інформаційних - 5 год. 15 хв. Телеканал мовитиме на частоті 6 ТВК і буде доступний глядачам у Донецьку, Макіївці, Яснуватій, а також через мережу кабельних операторів.
Про запуск, концепцію каналу, власне виробництво, вихід на самоокупність і плани ТРК «Донбас» стати «першою кнопкою» в регіоні ТК розказав її директор Юрій Сугак.

- Пане Юрію, розкажіть про формат каналу «Донбас».

- Ми хочемо зробити популярний у регіоні, об'єктивний, значущий канал, який допоможе людям вирішувати їхні проблеми, впливати на чиновників, піднімати питання та знаходити на них відповіді. «Донбас» - це телеканал загального інтересу, телеканал для всієї родини. У нашому ефірі будуть програми й фільми, цікаві для різних глядачів.

- Які завдання щодо розвитку каналу перед вами ставить керівництво?

- Наші амбіції на даний момент такі: спочатку ми розпочинаємо мовлення в радіусі Донецька - це наш перший етап. Наступного року ми хочемо вийти на супутник та здійснювати мовлення у Донецькiй та Луганськiй областях. Таким чином, потенційна кількість наших глядачів має досягти 6 мільйонів.

Ми хочемо вивести регіональне телебачення на новий рівень. Існує достатня кількість місцевих телеканалів, які транслюються в окремих містах, але немає великого регіонального телеканалу. Наше завдання - побудувати такий телеканал. Крім того, якщо говорити про комерційний аспект регіонального телебачення, то, звісно ж, для місцевого рекламодавця ми більш ефективний та вигідний майданчик.

Канал - це, до того ж, бізнес-проект, у якому прораховано етапи розвитку, збільшення покриття і, врешті-решт, вихід на самоокупність протягом трьох років. Що стосується рейтингів, то який солдат не мріє стати генералом? Тобто, звісно, в наших амбіціях - стати в регіоні «першою кнопкою».

- В якому обсязі канал ретранслюватиме програми «України»? Як будуватиметься сітка каналу «Донбас» (денні слоти, прайм та вихідні)?

- Телеканал «Донбас» не ретранслюватиме програм ТРК «Україна». Так, ми будемо використовувати програми з бібліотеки національного телеканалу, але ці шоу не виходитимуть одночасно з «Україною», як це передбачає «ретрансляція». До таких програм, зокрема, належать «Шоу Вєрки Сердючки», «Життєві сенсації», «Зіркові зустрічі».

Сітка телеканалу «Донбас» суттєво відрізняється від сітки телеканалу «Україна» часовими слотами та жанрами програм. Ми не використовуємо принцип контрпрограмування, поширений на загальнонаціональних каналах. У нас більше можливостей експериментувати з жанрами та формами. Наприклад, ми дуже сподіваємося на успіх популярного розважального реаліті-шоу «Звичайний Джо» виробництва компанії NBC Universal, що виходитиме на телеканалі «Донбас» о 21:00 по буднях. І це буде прем'єра в Україні.

Ми запускаємо сітку, в яку віримо, але це не означає, що вона фіналiзована. Із часом ми створимо сітку, яка максимально відповідатиме вподобанням і поведінці наших глядачів. Нині сітка телеканалу «Донбас» - це традиційне перетікання жіночої й дитячої аудиторій офф-прайму у жіночий ранній прайм-тайм і потім - у пізній чоловічий прайм-тайм і офф-прайм.

- Розкажіть більше про місцеві програми в сітці. Раніше повідомлялося про новини Донбасу, проекти соціальної спрямованості, регіональні політичні ток-шоу...

- На це питання я вже частково вiдповiв, але хочу підкреслити: сила регіонального телебачення в тому, що ми можемо, наприклад, взяти тему будівництва метро - вічного довгобуду Донецька, запросити учасників цього довгобуду, звичайних мешканців Донецька, та присвятити цій темі півтори години. Такі теми зрідка можуть з'являтися в новинах загальнонаціональних каналів у вигляді двохвилинного сюжету раз на рік, під черговий інформаційний привід. А ми можемо цій темі присвятити цілу програму на 60 хвилин і навіть більше. У загальнонаціональних каналів завжди є обмеження - це велика глядацька аудиторія по всій Україні, а в кожного міста й області є свої специфічні проблеми та події. Телеканал «Донбас» буде ближчим до життя області настільки, наскільки це можливо.

- Чи ТРК «Україна» і ТРК «Донбас» ітимуть у регіоні паралельно? Якщо так, навіщо в цьому регіоні два канали зі схожим контентом? Як ви ставитеся до того, що вони конкуруватимуть один із одним за аудиторією? А ваше шоу «Питання влади», приміром, конкуруватиме з «Шустер live», оскільки обидва проекти виходять в одному слоті?

- У східному регіоні буде можливість дивитися обидва канали. «Донбас» та «Україна» - це два різних канали, з різною сіткою мовлення. На першому етапі, звісно, в нас будуть деякі програми, що транслювалися на головному каналі групи, про них я вже розповів. Тим не менш, у східному регіоні канал «Донбас» конкуруватиму i з усіма національними каналами, і з місцевими - такий закон ринку.

«Донбас» як регіональний телеканал у своїх програмах більше сконцентрований на питаннях, важливих для жителів східного регіону, а не на загальнонаціональних. Це стосується і новин, і програми «Питання влади», й інших програм, які ми готуємо на наступний рік.

Що стосується «Шустер live», то в нас різні формати, різні завдання й цілі. «Питання влади» - інтерактивний продукт, щось на кшталт народної трибуни. Буде створено спеціальний знімальний майданчик у Донецьку, де глядачі зможуть поставити свої питання гостям студії - політикам або громадським діячам. Крім того, в нас буде гаряча лінія й інші елементи, які допоможуть глядачеві самому впливати на хід програми.

Що важливо - за місяць після ефіру ми покажемо, що було зроблено для вирішення тих чи інших проблем, які було озвучено в програмі. Нам цікаво відстежувати розвиток ситуації, а не просто влаштовувати дебати.

- За ліцензією канал має право мовити на 40% російською мовою. Який продукт лишиться україномовним?

- Це будуть практично всі програми власного виробництва, а також реаліті-шоу «Звичайний Джо», денна й вечірня лінійка зарубіжних фільмів тощо.

- Наскільки суттєвими є інвестиції, виділені власниками на виробництво регіональних проектів? І наскільки вони відрізнятимуться від вартості проектів «України»?

- Нині в нас інвестиційний період розвитку, обсяги інвестицій я вам назвати не можу, це закрита інформація. Але можу сказати, що значних вкладень для запуску телеканалу не знадобилося, оскільки в Донецьку в нас уже є готова виробнича база та сформована команда. В нашому активі - дві студії, аналогів яким в інших регіонах просто немає. У нашої команди є хороший досвід роботи, зокрема виробництва програм.

- Які соціальні проекти ви розглядаєте, хто займатиметься їх виробництвом? Як вони розміщуватимуться в сітці новини? Скільки випусків буде на день? Хто буде ведучими регіональних новин?

- Ми плануємо кілька випусків новин протягом дня, головним із яких буде випуск о 21-й годині. Ведучі вже добре знайомі глядачам із випусків «Событий» - це Олександр Мозговий, Юлія Міншакірова, Ілона Свердун та інші. Що стосується виробництва, то тут буде задіяно членів нашої команди, вони знають свою роботу і знають регіон, у якому живуть. Крім того, ми плануємо залучити до виробництва місцеві продакшн-студії. Нині ми ведемо переговори з ними, і, знаєте, є багато цікавих та оригінальних ідей.

- Окрім акценту на регіональній тематиці, чим ще відрізнятиметься концепція новин «Донбасу» від новин ТРК «Україна»?

- Людям, що живуть у цьому регіоні, звісно ж, у першу чергу будуть цікаві події, які відбуваються тут, поряд із ними. Звідси й назва - «События. Донбасс». На цьому буде наш головний акцент. Однак крім того важливо висвітлювати значущі події в сусідніх регіонах, надзвичайні події в країні.

Що стосується політики, то ми намагатимемось показувати, як ті чи інші події та рішення у столиці впливають на життя людей Донбасу. Якщо говорити про відмінності, то, наприклад, ми не збираємося показувати закордонні новини, це завдання великих каналів.

- Як вимірюватиметься канал? Чи входить він до панелі GFK?

- На панель GFK ми плануємо вийти на початку 2010 року, після закінчення тестового режиму.

- Яких результатів чекає медіагрупа «Україна» на цей і наступний рік від ТРК «Донбас»?

- Успішний запуск телеканалу «Донбас», його впевнене просування на ринку, старт нових проектів.

- Що ви вважаєте найскладнішим у побудові регіонального каналу? Кого ви бачите основними конкурентами серед місцевих каналів?

- Донецьк - місто специфічне тим, що за кількістю та якістю каналів відстає від інших обласних центрів. Конкуренції практично немає. У нас одна проблема, і вона спільна - фінансова криза, політична нестабільність. Проте вже на старті в нас є злагоджена команда, студії, необхідний технічний ресурс - одним словом, усе, щоб працювати успішно.

- На яку аудиторію перш за все орієнтуватиметься канал?

- Наша аудиторія - східний регіон. Ми будемо працювати для всіх груп різного віку та інтересів. Дитячі програми, жіночі й чоловічі серіали, фільми, соціалка, політичні програми.

- Пане Юрію, раніше вас планували призначити керівником ТРК «Новини». Що стало на заваді цьому рішенню?

- Перепон не було й немає. Навпаки, наш генеральний директор Вальдемар Дзікі сказав, що двері для мене зажди відкриті. Ми вирішили, що я можу бути максимально корисним нашій медіагрупі саме в Донецьку, де працюватиму зі своєю командою. Ми показали хороші результати для каналу «Україна», і це дає мені впевненість сказати, що і з новими завданнями ми впораємося.

- Чи залишаєтесь ви продюсером служби інформації каналу «Україна»? Як розмежовуються ваші обов'язки з Оксаною Зінов'євою?

- Продюсером служби інформації я залишаюся тимчасово, поки Оксана Зинов'єва не підхопить роботу редакції. Їй потрібен час для створення служби в Києві, і на цей період ми будемо працювати у зв'язці. Щойно в директора каналу «Новини» утвориться група й необхідна база, наша служба зможе зайнятися виробництвом проектів у Донецьку.  



Категория: Цифровое / кабельное ТВ | Просмотров: 1346 | Добавил: wufer | Рейтинг: 0.0/0




Похожие материалы:

Более 400 телевизионных станций США откажутся от аналогового вещания...
Космический Центр им. М.В.Хруничева готовится к выставке в Бразилии...
СНБОУ планирует в мае рассмотреть вопросы внедрения «цифры»...
Телекоммуникационная группа Vega запустит услуги в Житомире...
DVB-T Словения без каких-либо коммерческих каналов...
Реклама



Календарь публикаций
«  Ноябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Статистика


Сейчас на сайте: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0