Спутниковое Телевидение + Интернет весь мир у вас на экране       

   
Меню сайта
Категории раздела
Спутниковые новости ТВ
Транспондерные новости.
Цифровое / кабельное ТВ
Новости изменений в эфире
Интернет и IPTV технологии
Провайдеры, новшества
Новости мира гаджетов
электроника и гаджеты
Новости киномира
Новинки в мире синематографа
Спутниковый - Интернет
Новости провайдеров
Крипторынок валют
Новости о криптотехнологиях
Новости компании Мирант
Новые услуги, изменения

19:30
Союз споживачів РФ: «Перехід на цифрове ТБ-мовлення - дорога в пекло, вимощена благими намірами»

При переході на цифрове телемовлення влади допустили порушення прав споживачів, вважає співголова Союзу споживачів РФ Анатолій Голов. «У переході на« цифру» є проблема, пов'язана з правами споживача. З ними не було укладено договір на надання послуги телемовлення. Сам насильницький перехід, на мій погляд, порушення прав споживачів.

«Цифра», цілком можливо - передова технологія. Але її силове впровадження призводить до того, що частина споживачів виявляється без послуги », - заявив Голов журналістам в Санкт-Петербурзі. Він додав, що в Тверській області при відключенні аналогового мовлення з'ясувалося, що у віддалених населених пунктах в принципі немає можливості купити цифрову приставку. «Нормально, коли передова технологія витісняє відсталу за рахунок надання більш якісних і дешевих послуг. В даному випадку вжиті заходи поставили споживачів в незручне становище.

Це як з лічильниками на воду, коли нас змушують займатися придбанням і установкою цих пристроїв », - сказав співголова Союзу споживачів РФ, назвавши перехід на цифрове телемовлення« дорогою в пекло, вимощеній благими намірами ». Говорячи про контроль цін на приставки в умовах ажіотажного попиту, Голов нагадав, що в кінці січня поточного року великі торгові мережі підписали меморандум під егідою ФАС, в якому зафіксована єдина мінімальна вартість ТВ-приставки - 990 руб. Анатолій Голов також підкреслив, що всі представлені в продажу цифрові приставки підлягають обов'язковій сертифікації. При цьому він вважає, що певний відсоток бракованих пристроїв на ринок все-таки надходить.

Він закликав покупців телеприставок перевіряти їх комплектність при покупці в торгових мережах, не погоджуючись з пропозиціями працівників магазинів зробити це вдома. Відповідаючи на питання «Телеспутніка» розраховує поліпшити якість приставок на ринку, голова Санкт-Петербурзької громадської організації споживачів «Діалог» Вадим Рижков сказав, що вся представлена ​​в торгівлі продукція повинна проходити необхідні лабораторні випробування на відповідність встановленим вимогам. При цьому Рижков визнав, що низькоякісні приставки в продажу зустрічаються. Говорячи про можливість попереднього тестування приставок державними відомствами та складання списків рекомендованої продукції, він заявив, що це було б порушенням антимонопольного законодавства. «Навряд чи можуть бути складені кимось списки [якісних моделей], тому що це буде порушенням антимонопольного законодавства і недобросовісна конкуренція. Не дай бог, якщо якийсь державний орган це зробить - у наявності корупційна складова », - висловив думку Рижков. Зі свого боку, голова Санкт-Петербурзької громадської організації «Регіональний центр з дотримання прав споживачів» Андрій Баринов нагадав, що, згідно з чинним федеральним законодавством, у покупця будь-цифрової техніки є 15 днів з моменту придбання на обмін або повернення грошей при виявленні будь-якої несправності, отриманої не з його вини. Згідно з інформацією на офіційному сайті, Coюз споживачів Росії РФ об'єднує понад сто республіканських, крайових, обласних, міських і районних громадських об'єднань.

Організація займається консультаціями, складання претензій та позовів в області захисту споживчих прав. Нагадаємо, що 11 лютого в Росії пройшов перший етап відключення аналогового телемовлення. У цей день повністю на «цифру» перейшли Магаданська, Пензенська, Рязанська, Тульська, Ульяновська, Ярославська області та Чеченська республіка. У наступних 14 регіонах відключення аналога відбудеться 15 квітня. В наш час цифровізації та накопичення різноманітних гаджетів від теле ресиверів до дорогих телевізорів, треба мати надійний захист для оселі, тут можна підібрати рузноманітні замки за призначенням, від контролю доступу до офісного приміщення до броньованих замків на двері вашоъ квартири чи складського приміщення.




Категория: Цифровое / кабельное ТВ | Просмотров: 500 | Добавил: vetal | Рейтинг: 0.0/0




Похожие материалы:

Вслед за Шевченко в отставку подал Игорь Курус...
Представитель компании LARCAN о развитии рынка эфирного цифрового ТВ в Украине...
Чому кабельне телебачення зростає у ціні?...
"Казахтелеком" начал предоставлять услуги интерактивного цифрового TB...
ТТК переходит на терабиты...
Реклама



Календарь публикаций
Статистика


Сейчас на сайте: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0